zaterdag 13 oktober 2012

Rondje Dronten

Al een tijdje staat er een rondje Dronten in de planning. Kleine dingetjes, waar ik even naar wil laten kijken. Vorige week klapte mijn band na 3200 kilometer en die bleek tot op de draag versleten. De hele goegemeente op de herfsttreffen wist mij te melden dat dit aan de wielsporing moest liggen, de maat was vol. Vanmorgen om een uur of 8 op stap om het rondje, dat de blauwe mango en Beekiepouwer afgelopen week hadden afgelegd nog eens dunnetjes over te doen. Op weg naar Hoorn, via Enkhuizen en Lelystad. 105 kilometer heen. Even wat kort gepruts aan De Bak en met vijf nieuwe buitenbanden (2 HPV's voor een spotprijs, 1PM, kon er direct op (was de laatste die Ymte nog had) en twee Marathon's).Op weg naar huis (na een kleine lunch bij Velomobiel.nl). De wielsporing is gesteld, dank daarvoor. En ik ben door de regen heen teruggeploegd. Terugweg bleek 89 kilometer, toch een aardig verschil. Nog wel even warme chocomel met slagroom gegeten in Almere-Haven. Ik had namelijk verzendkosten uitgespaard. Totaal 194 kilometer, met een gemiddelde snelheid van ruim 29 kilometer per uur. Ben wel een beetje moe.

5 opmerkingen:

 1. Heb je goed gekeken hoe het moet , Wilco ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, zelfs Ymte werd er bijna nerveus van...

   Verwijderen
 2. Ik moet smalle bandjes hebben op mijn oude quest omdat ik met brede banden wel heel erg veel stoepen en bermpjes mee moet pikken om bochten te halen. Daarom op cyclevision 10 stuks HPV voor 25 euro gehaald, en die bevallen me eigenlijk best goed. Op de site van de velo-goeroe kan je een test vinden van deze bandjes. Mits goed op spanning gehouden zijn ze sneller dan de standaard bandjes is wat ik ervan onthouden heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie rit weer achter de rug Wilco, respect! Ik rij nu ook op de HPV's, ze rijden best goed. Dat ze minder rijden dan de F-lite's neem ik op de koop (het koopje) toe.

  En je ziet, in een Velomobiel leg je bijna ongemerkt je kilometers af...

  Groetjes, Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen