woensdag 20 maart 2013

Zomerbanden en ligfietser

Afgelopen weekend de zomerbanden er maar weer eens onder gezet. Voorlopig de PM's in plaats van de Marathon Plus. Hoewel het comfort wat toeneemt, vond ik het verschil niet schokkend. Na wisseling merkte ik dat ik de stevige MP toch ook wel prettig vind. Gezien de weersverwachtingen heb ik de banden misschien te vroeg verwisseld. Heb inmiddels besloten niet teveel aandacht te geven aan rolweerstanden, maar wel aan het gewicht van de banden. Quezzzt heeft hier ook het een en ander over geschreven.
Vanmorgen onderweg naar werk kwam ik nog een ligfietser tegen op een Nazca. Hij ging vandaag van Amsterdam naar Middelburg. Respect, met dat koude weer! Wij zitten toch maar gewoon lekker binnen..... Hij gaf wel aan alleen met wind mee te fietsen. Terug met de trein. Is ook een manier, maar niet geschikt voor velonauten..

5 opmerkingen:

 1. Ach ik heb de hele winter gewoon doorgereden op PM banden, vind het prima banden eigenlijk. De MP vind ik echt te stug en te sloom.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een ligfietser die alleen met de wind mee fietst ??

  Hahaha !!

  Maar groot gelijk heeft diegene als dat voor hem het best werkt. Zelfs in een velomobiel kan harde wind tegen best nog vervelend zijn. Vooral als je al moe in de benen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liever de wind volle bak tegen als schuin tegen, dat is veel erger (hoewel sommige velonauten een "zeileffect" bemerken...)

   Verwijderen
  2. Sommige...jij niet ?

   Met de Strada merkte ik dat ik bij Bft 5-6 wind schuin tegen op de onbeschutte ijselmeerdijk idd harder kon rijden dan met wind mee. Dat is heeeel raar als je dat ondervind en niets van dat zeil effect weet. Het lijkt dan alsog je in de war bent ;-)

   Met de Quest nog niet bemerkt maar moet dat effect nog groter zijn. Wat ik wel weet is dat bij de uursrace van CV door de middengroep ( 40-50 km/u ) gemiddeld 3 km/u gemiddeld sneller werd gereden dan het vorige jaar, en dat ondanks de harde wind.

   Of is dat dankzij de harde wind ?

   Verwijderen
  3. Ik snap je ha ha, heb ik ook met hem over gehad. Maar je gezicht in de luwte is ook wel fijn. En misschien wel minder koude voeten.....

   Verwijderen