dinsdag 19 november 2013

Rondje Peer (België)

Terwijl Gerrit, Marcel en Elmi aan het buffelen waren op hun rondje Noord-Holland, was ik moederziel alleen onderweg naar Peer in België. In het totaal ruim 400 kilometer. Een weekendje Centerparcs, maar met de nodige beweging heen en terug. De kap was er nog niet, maar het weer was goed, dus ik kon prima zonder. Zowel op de heen- als terugweg was er nauwelijks wind. Het was fris, maar ik heb grotendeels zonder schuimdek gereden. Helaas was het ook nogal grijs. Alleen op de heenweg had ik de zon in het gezicht. Hoewel bijna iedereen aangeeft hoe gemakkelijk het toch rijdt in een velomobiel, ben ik toch moe na een dag rijden. En niet alleen moe, ondanks de comfortabele zit, krijg ik op langere afstanden toch ook last van pijntjes. Met name mijn nek wil aan het einde van een dag bijna niet meer draaien. Misschien zit ik te krampachtig? Een kussen in de nek van Gerrit helpt wel, maar lost het toch niet helemaal op. Ik ben nog steeds op zoek naar een oplossing daarvoor.
Wat mij toch ook weer tegenvalt in deze tijd van het jaar is de snelheid. Meestal tegen de 30 gereden, maar het gemiddelde is toch beduidend lager. Als ik in de statistieken kijk, zie ik ook veel stukken waar ik veel langzamer ga, of bijna stilsta. Uiteindelijk kom ik dan inclusief enkele korte pauzes maar net boven de 20 kilometer per uur uit.
Helaas is een bezoek aan de wielerbaan in Peer niet meer gelukt.
Op de terugweg een rare slinger bij Ameide aan de Lek: de pont bleek niet te gaan, foutje, 20 kilometer omrijden.Ook nog enkele foto's:

Over de Lek bij Culemborg

Over de Waal bij Zaltbommel

Fietsrotonde Eindhoven, boven een andere rotonde/

Neem ik de bocht linksom?


Toch maar rechtsom, er is geen verplichte richting
17 opmerkingen:

 1. Op onbekend terrein zakt altijd het gemiddelde enorm. Ik ga normaal gesproken uit van een gemiddelde van 25km/u op redelijk bekend terrein.
  En ik probeer toch nog steeds vooral te genieten. Alhowel dat met de Roeifiets makkelijker is dan met de XS. Roeien vind ik toch echt veel leuker dan fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Roeien doe ik op zondag bij ZZV in Zaandam :-). Het scheelt wel als je met navigatie rijdt, dan hoef je noet op elke hoek te kijken waar je heen moet. Maar ik had wel beter de tijden van de pontjes moeten checken.

   Verwijderen
 2. Ben het eens met Wim, bekend terrein is goed voor hoge snelheden. Zonnetje erbij, 25 graden wat wil je nog meer. Nee, dan herfst, nat koud, 6 graden en onbekend terrein.........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Naast onbekend terrein doen de kou nattigheid en evt de donkerte ook geen goed. Mijn huidige ritten in het donker gaan ook met 30 tot 32 km gemiddeld.Dit terwijl ik de F lites deze winter gewoon door blijf rijden.

  Hgr Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peter, ik heb er marathons onder liggen, ze gaan lang mee (heeeeeel lang) en rijden erg langzaam.... Strooooop.... Maar ze hebben profiel en gaan bijna niet lek. Ik twijfel er ook over of dit een goede keuze is, maar na de bandenwissel spuit ik weer vooruit.

   Verwijderen
 4. Mooie rit Wilco! Trek je niets aan van de gemiddelden, die zakken toch in deze tijd. Genieten van het fietsen staat voorop!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allemaal waar, maar op het einde in de motregen en de duisternis had ik het wel een beetje gehad. Ik reed op de Garmin en had soms geen idee waar ik was, terwijl ik, denk ik, best een goede kennis van de Nederlandse topografie heb.

   Verwijderen
 5. Hoi Wilco,

  Je gaat altijd nog een stuk sneller dan die halve garen die nog op een open ligfiets rijden, zoals

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De lucht is als stroop op het moment, haal met moeite de 40 op mijn WW ritten. Als de weg nat is gaat het nog trager.

  BeantwoordenVerwijderen