dinsdag 8 juli 2014

Ik mag fietsen

Afgelopen maandagavond voor de tweede keer naar de fysiotherapeut geweest. Een week eerder had ik een intake afspraak, waarbij mijn knie nog weer eens helemaal werd nagekeken. Ik was nooit eerder bij een fysiotherapeut geweest, maar ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de kennis. Eerst maar eens vaststellen wat er aan de hand was. Draaien, trekken en vouwen aan het been en ze wist de oorzaak: een niet sporende knieschijf. Op mijn werk was natuurlijk meteen de opmerking: alleen de knieschijf? Volgens haar lag de oorzaak in de quadriceps. Die heeft 4 'koppen' en de binnenste (de medialis) zou niet goed ontwikkeld zijn, waardoor de knieschijf scheef kan gaan lopen. De knieschijf raakt het bot en dat zorgt voor de pijn.
Deze week de oefeningen uitgelegd gekregen. Onvoorstelbaar, er was één simpele oefening die ik helemaal niet kon doen. Mijn been wilde niet omhoog, alsof er geen signaal was. Daar zal ik de komende tijd op gaan trainen.
Overigens gaat het momenteel wat beter, kom ik de trap weer op en af en kan weer iets verder lopen. Verder mag ik fietsen, ook 54 kilometer per dag.7 opmerkingen:

 1. Mooi dat je mag fietsen, maar nu niet gelijk overdrijven hè?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal in ieder geval zoveel mogelijk vlak blijven rijden. Misschien de Vennbahn.... En zal voorzichtig zijn. De Bak kan eventueel achter de auto vervoerd worden.

   Verwijderen
 2. Hoi Wilco,

  Dat is dan in elk geval goed nieuws! Niet overdrijven, rustig terug opbouwen, dan komt het allemaal weer goed!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed nieuws wilco , ga je mee vrijdag de 18 de op een 600km tochie?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig dat jouw knie geen roet in het eten gooide. Het kon evengoed anders zijn en dan zat je fietsvakantie er meteen op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, maar de oefeningen vallen niet mee, maar ik ben zeer gemotiveerd ze te doen en hoop dat ze me helpen op weer goed op de benen te komen.

   Verwijderen