woensdag 2 september 2015

Diverse zaken

Banden


De aloude issue. Na mijn vakantie moesten echt per direct beide Perfect Moirees voor vervangen worden. Al hobbelend kwam ik thuis, en ik was blij dat ik nog thuis kwam. Zeker nadat ik thuis kwam  ..... Ik was waarschijnlijk geen kilometer verder gekomen ....

Spreekt voor zich

Binnenkant van de band met Velcro

Zonder Velcro

Ook de andere band was bijna door
Eerst heb ik er een paar Kojaks op gedaan, maar dat beviel niet. Nu had ik ze er eerder ook al eens afgehaald omdat ik ze niet fijn vond en nu merkte ik dat ik deze banden niet stabiel door de bocht vond gaan. Een week later heb ik ze vervangen door een paar nieuwe HPVs. Ik vind dat nog steeds een heerlijke band. Jammer dat ik er niet zoveel meer heb, al zijn ze misschien wat trager.
Tijdens het verwisselen vond ik ook de oorzaak van het wat instabiele gedrag van de Kojaks, een van de kogelmoeren bleek los te zitten ... hmmm. De kojaks waren niet de oorzaak.

Gevaarlijk wegdek


Op mijn woon-werk fietsroute is enkele jaren geleden het fietspad geheel vernieuwd. Helaas is de extra kwak asfalt net zo hard verzakt als de vorige laag. Over ongeveer 50 meter is het gevaarlijk rijden, zeker in het donker als je er onbekend mee bent. Inmiddels aangemeld.

Ik vind dit gevaarlijk, ook voor gewone fietsers


Velomobielonderdelen


Afgelopen zondag nog even bij Wim Schermer langs geweest op 'De Woude'. Mijn kettingwiel ratelt en ik wil in navolging van Tante Lies de toegankelijkheid van het kettingtandwiel vergroten. Bij Wim een nieuw kettingtandwiel aangeschaft en een deelbare ashouder. Ik ga hem zaterdag met Erwin (Tante Lies) monteren. Als je naar Wim gaat kom je altijd met wat extra's thuis. Ook een lap carbon en epoxy meegenomen om het gat in mijn wielkast mee te repareren. Ik moet nog wel even betalen ..... Ga ik nu meteen doen.
  

2 opmerkingen:

 1. Hoi Wilco,

  Mijn BOB is afgeleverd met een dergelijke deelbare ashouder, zeer aan te bevelen, de kettingrol is op een paar minuten gewisseld en/of voorzien van nieuwe O-ringen!
  Succes met je lamineringswerk!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, het zal nog even moeten wachten tot ik even ruim de tijd heb, maar het heeft geen haast.

   Verwijderen