zondag 13 september 2015

Veloweekje


Afgelopen week met Elmi, Rob, Marjolein, Gerrit en Victor op stap geweest. We hebben gekampeerd. Het weer was de eerste dagen niet om over naar huis te schrijven, maar het tweede deel van de week was fantastisch. Om eindeloos opbreken en inpakken te voorkomen, is er voor twee campings gekozen, van waaruit diverse tochten werden gereden.
Zondag werd verzameld in Eck en Wiel, net over de Lek bij Amerongen. De camping was prima, al was het een half moeras, de eigenaar was ons echter niet zo vriendelijk gezind. Bij aankomst had Gerrit aangegeven dat hij dacht dat er gereserveerd was, en dat bleek niet het geval te zijn. De eigenaar gaf aan dat wij 'jokkebrokken' waren. En dat ging steeds zo door, continu pittige gesprekken, die helaas het gevoel van gastvrijheid niet echt ondersteunden. De tarp werd zelfs door de camping eigenaar weggehaald. We besloten een dag eerder, op dinsdag, naar de tweede camping te vertrekken bij Emst. Daar werden we juist weer bijzonder gastvrij onthaald.

Gerrit, Victor, Marjolein en Rob ontbijten in de zon 


Vanuit Eck en Wiel hebben we één route gefietst, naar Nijmegen. We hebben die met z'n drieën gefietst, Rob, Victor en ik. We zijn nog even bij Elan langs geweest.

Hoe nu verder?
Met hulp van Victor en Rob passeert de Quest het hekje 
Honig Fabriek bij Elan
Dinsdag zijn we vanuit Eck en Wiel naar Emst gefietst. Helaas voor ons (niet voor hem) moest Gerrit naar huis in verband met een optreden van U2.

Soms onverhard
Soms prachtige fietsboulevards
Vanuit Emst hebben we twee routes gefietst. Woensdag hebben we de pontjes route over de IJssel gefietst. We zijn 4 keer de IJssel overgestoken, een dagafstand van ongeveer 100 kilometer.


Velomobielen tetris
Donderdag zou de koninginnen etappe worden met ongeveer 185 kilometer. Vanuit Emst zijn we naar Vreden in Duitsland gereden. Daarna zijn we zijn in Winterswijk nog even bij ACE langs gegaan. Alle routes waren uitgezet door Elmi. In Zutphen gegeten en in het donker terug naar de camping.

Soms prachtige fietspaden 
Heerlijke terrasjes
De track liep dwars over een vliegveld (omdraaien dus)
Er kraakte iets bij Elmi
Soms onverhard
Soms heel erg onverhard
Aankomst in Zutphen

Victor, '#Stretch your Ego'. 


Vrijdag ben ik aan het einde van de ochtend vertrokken naar vriend Rob. Hij woont in Buurse (bij Enschede). Ik had hem al een paar jaar niet meer gezien en dit was een kans. 's Avonds paddenstoelen geplukt met Rob en Karolina en hiervan daarna een heerlijk prutje gemaakt. Verder geborreld met Wodka en Slivovitz.


 Zaterdag rond het middaguur vertrokken naar Utrecht en zondag door naar huis.

Er waren diverse Schuttersfeesten
Het veer over de IJssel bij Dieren

Over de Veluwe terug naar huis

11 opmerkingen:

 1. Je hebt gewoon in het fietsgebied van LOL rondgereden zonder ons van tevoren in te seinen. Dat moest toch echt verboden worden ;-)

  Leuke ritten hebben jullie gereden en nou begrijp je ook meteen waarom wij iedere maand van die geweldig mooie tochten kunnen rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie hebben echt een fantastische fietsregio. Zoveel afwisseling. Excuses voor het gebruik van jullie regio zonder dit van tevoren te melden :-)

   Verwijderen
 2. Dieren, dat is het dorp waar ik mijn jeugd heb doorgebracht! Die kabelpont, die vaart daar al decennia. Zo te lezen hebben jullie een mooie tijd gehad. Fietsen en kamperen, wat wil je nog meer...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was wel een heel steile op en afrit naar die pont. Daar mogen ze wel eens wat aan doen. Jij has trouwens ook een paar goede dagen naar Keulen!

   Groeten, Wilco

   Verwijderen
  2. Wilco, de IJssel staat laag dus is de afrit van de pont steiler en langer dan normaal. Laatst ben ik zelf maar uitgestapt en heb de fiets naar boven geduwd ...

   Verwijderen
 3. Hoi Wilco,

  Mooi (foto)verslag. Heerlijk dat je zomaar een week in Nederland kunt fietsen en zoveel mooie bezienswaardigheden kunt bezoeken. De kilometers zijn weer onder de banden doorgevlogen.

  Spreek je later weer!

  Sportieve groet, Robert-Jan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Robert Jan,

   Ik moet eerlijk zeggen dat een uitgebreid verslag per rit er deze keer niet in zat. Het was een lekker weekje!

   Wilco

   Verwijderen
 4. Hoi Wilco,

  Lekker weekje zo te lezen! Leuk verslag weer, die onverharde "wegen" lijken mij nou niet zo heel aantrekkelijk..........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Adri,

   Ze waren ook niet gepland. Elmi had 'afstand meten' of zoiets gebruikt om tracks te maken, maar dat leidde nogal eens over onverharde wegen. Maar toen ik mijn eigen route naar Buurse vervolgens ging gebruiken, zaten er ook wat onverharde stukken in. We hebben in ieder geval wel lol gehad.

   Ik hoop dat jij ook weer snel - on the road - bent.

   Groeten , Wilco

   Verwijderen
 5. Leuke foto,s Wilco ,Ik heb super genoten van de dagen dat ik erbij was en nog meer genoten van het concert van U2 in de Ziggo Dome. ik ga volgende week beginnen met fysio tegen mn hielspoor en kan hopelijk volgend jaar ook weer wat ritten verder dan 100 kilometer aan en hoop er dan ook weer de hele tijd bij te zijn. Herfsttreffen laat ik ivm mn voeten ook even achterwege , vlg jaar beter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gerrit, leuk dat je er toch even bij kon zijn, en sterkte met herstel. Herfsttreffen is voor mij ook nog niet zeker.

   Verwijderen