donderdag 10 oktober 2013

Velomobielkap besteld

Ik heb hem besteld! Het is een Sinner geworden. Graag had ik beide kappen willen testen, helaas was mij dat niet gegund. Op het Herfsttreffen ben ik in de Quest XS van Marloes gestapt, met een Sinnerkap. Het grootste nadeel vind ik de spijlen in je zicht, het grootste voordeel vind ik de gaten bij je oren. Ik kan namelijk 's morgens wel eens wat last hebben van een lopende neus, kan die mooi naar buiten. Hoef ik niet de kap naar boven te schuiven. Verder was Wim bezig met de ontwikkeling van een nieuwe kap en de wachttijd zou dus wat langer zijn. Ik ben heel erg benieuwd, maar zal nog wel even moeten wachten.
Heel hartelijk bedankt voor jullie eerdere reacties. Vooral die van Quezzzt (inclusief link) was erg leerzaam.  

10 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Wilco !

  Maar wat betreft de link kun je beter Theo bedanken, hij schreef immers uitvoerig hoe hij tot zijn conclusies gekomen was door beide kappen te testen.

  Als ik nu een kap zou moeten kopen zou ik de Sinner kap ook heel erg interessant vinden, juist ook door Theo's geslaagde pogingen een vizier onder een schuinere hoek te maken en ook een deflector ( Theo noemt het diffuser ) eronder te plaatsen zodat ie niet beslaat als je rijdt. Dat maakt die kap nog beter en doet dan in vrijwel geen enkel punt onder voor de vo kap, behalve de stijl die een dode hoek geeft. En je hebt gewoon stukken meer ruimte voor je met de Sinner kap. Dat is ook heel comfortabel.

  Bij de VO kap wens ik inderdaad weleens dat het ruitje wat verder van me af was......bij regen is het wat lastiger langs de straaltjes/druppels te kijken als je ogen er zo dicht op zitten. Zo heeft iedere kap zijn (persoonlijke) sterke punten.

  Vrijwel niemand maakt die "oortjes" dicht, iets wat ik wel zou doen. Maar misschien is dat omdat zij wel ervaringen hebben hoe rijden ermee echt is en ik niet. Ik vind het juist fijn helemaal geen regen of wind van opzij tegen mijn hoofd geblazen te krijgen. Maar ik heb wel draairuitjes gezien ( die bij auto's vroeger altijd bij de spiegels zaten, in dat driehoekje dat overbleef omdat de zijruit rechtvormig was ) en zelf had ik al bedacht daar plaatjes lexan of iets dergelijks te plaatsen met boorgaatjes tegen beslaan of een klein buisje vanaf de openstaande spleet van het vizier zodat er ook verse lucht langs stroomt. Zoveel dingen die je vaak met klein hobbywerk en trial & error kunt bereiken.

  Kortom....je kocht een goede kap met veel mogelijkheden ! :-)))  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik ga wel merken of zijruitjes nodig zijn. Ik zou dan denken aan een paar stukjes lexan, waarbij je die draaiend om een moer kan openen of sluiten. Maar misschien is dat inderdaad helemaal niet nodig. En met dit weer hoop ik dat hij snel komt. Mbt de diffuser, misschien kan ik mijn schermerschermpje gewoon wel laten zitten.

   Verwijderen
 2. topie man... het kappie-weer komt er aan... vandaag nog wel zonde gereden
  maar het zal wel niet heel lang duren voor dat de sinnerkap uit de schuur komt van huize beekmans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd Wilco , ik heb m al bijna 3 weken in gebruik , heerlijk. Nog even 2 maanden wachten , welke versie heb je besteld , de carbon of de carbon/kevlar versie?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is mooi Wilco, ik wacht het nog even af omdat ik mijn keuze wil laten afhangen van jullie ervaring en de "goedkopere" versie van de Wim/Jan kap

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat Wilco,

  Een mooie kap, dat is zeker. Hier ga je zeker tevreden mee zijn. De reden dat ik een deelbare kap heb is omdat ik de kap ongeacht welk weer het is bij me wil hebben, en dat is enkel mogelijk bij de deelbare kap. Dit concept bevalt mij bijzonder goed!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach wat kan ik zeggen. ;-)
  Nee ik zal niet gemeen doen. Net weer een sneer gehad uit de andere hoek. Die gaten dicht, ach ik ken er weinig die het doen. Soms denk je wel eens nu even dicht had wel lekker geweest. Maar dat is zelden. Ik rij er een jaar mee. In alle seizoenen gebruikt. Het is gek, maar als je een kappenman bent zoals ik zet je hem heel vaak op. Ook met mooi weer tegen de zon juist. Maar ieder heeft daar zo zijn eigen idee bij.
  Kou of wind op je oren is simpel op te lossen met een hoofdband. De voordelen zelfs bij koud vriezend weer is nog steeds een voordeel vind ik. Je garandeerd altijd een luchtstroom en vrijzicht. Al hangen de ijspegels in je kap van bevroren ademlucht.
  Iets aanpakken, wat zeggen, richting aangeven met je hand, zelfs met een stokje op een knopje druk als je dat wilt (ik net)...het kan allemaal. En ja een r.gg.l ook. Een pitje van appel. noem maar op. Je zal er wel achter komen denk.
  Oh, ja dat vizier is nu niet meer zo nodig denk ik. Marloes heeft een haar nieuwe Sinner ook in gebruik. Geen problemen met het vizier zoals ik had tijdens de test. Hij is duidelijk verbeterd later. Hij kan in Elke stand geopend worden en blijft zo staan. Waait ook niet open of dicht bij sterke wind. De deflector heb ik ook nooit nodig gehad. Werkte juist averechts bij deze kap.
  Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Theo. Ik verwacht ook niet dat de gaten dicht hoeven. Eigenlijk fiets ik juist om buiten te zijn, dus eigenijk past het niet helemaal bij me. Dus ik ben benieuwd of ik mij ook zo vaak in luxe ga wentelen. Maar, zoals je waarschijnlijk weet: luxe went snel. Die r.gg.l vind ik echt een pré. Trouwens, heb jij gekozen voor de carbon of de carbon/kevlar versie?

   Verwijderen