zondag 31 augustus 2014

De Sjaak

Vandaag was ik dus de SJAAK.


Verder vandaag een rondje Waterland, oa via Zunderdorp, Broek in Waterland, Zuiderwoude, Durgerdam. Plaatsen met prachtige namen, een atlas van de verbeelding, en soms donkere wolkenluchten. Op een gegeven moment kwam ik nog terecht op een manege. 'Paarden vinden u heel eng meneer' was de opmerking aldaar. Dat is mij bekend. Ik werd in Duitsland bijna nog uit 'De Bak' getrapt door zo'n knol.
Gouwzee zicht richting Marken.


Een rondje van 63 kilometer.

8 opmerkingen:

 1. Hoi Wilco
  Of de paarden jou eng vinden zou ik niet weten, ik ben je nog niet tegen gekomen maar de meeste paarden hebben geen probleem met een velomobiel, je moet er natuurlijk niet op hoge snelheid achteraan gaan, dan schrikken ze natuurlijk wel
  De meeste problemen ontstaan door de ruiter, als die angstig reageert neemt het paard dat over
  Ik heb jaren met paarden gewerkt en onze grootste angsthaas zat als eerste met zijn hoofd in mijn fiets om te kijken wat dat nou weer was
  Als paarden angstig reageren kom ik wat omhoog en praat tegen het paard terwijl ik voorbij fiets

  groeten, andre

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Andre, als je van achteren komt is het meestal geen probleem. En het hangt ook van het type equus. De pony achtige types zijn soms zelfs ronduit geïnteresseerd. Volgens mij zijn die gewoon slimmer en meer geïnteresseerd in duurzaam transport. De grote ranke dieren zijn in mijn ervaring vaak de meest schrikachtige.
   En natuurlijk kan de ruiter ook een rol spelen.

   Verwijderen
 2. Ik had gedacht dat je de Bak misschien vol met ijswater zou volgooien, en dan zelf erin zou gaan zitten. Was wel toepasselijk geweest voor je blog..

  Groetjes,

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wilco,

  Hier ben ik niet helemaal mee........ Waar slaat dit op? Een tijd geleden hadden de Noren hier een soort uitdaging onderling, via Faecesbook (of zoiets :-) ), om in het ijskoude fjordwater te springen. Deden ze het niet moesten ze ter compensatie geld storten op de rekening van het kankerfonds alhier.
  Stelt dit ook zoiets voor?
  Ik doe niet mee met Facebook of andere "sociale" media, enkel mijn blogje bijhouden vind ik leuk.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad Adri..
   Ice bucket chalenge ten behoeve van ALS.
   tik maar eens in op you tube..

   Verwijderen
  2. Hoi Adri, ik heb dit van tevoren besproken met een vriend die niet op Facebook zit, maar wel een blog heeft. Hij is genomineerd. Zelf ben ik zelf absoluut geen fanatiek facebooker, kijk maar eens, je ziet Max 5 berichten per jaar, vnl. linkjes naar de blog. Toch kan ik hierdoor wel iets meer op de hoogte blijven van de belevenissen van verre vrienden en zelfs familie.
   De actie Is voor het goede doel. ALS is een verschrikkelijke ziekte, net zoals bijvoorbeeld MS. Mensen kwijtraken aan een ziekte vind ik een van de meest verschrikkelijke zaken die in je leven voorkomt, dus als onderzoek hiervoor helpt, dan draag ik graag mijn steentje bij.
   Verder hou ik vooral mijn blokje bij met fietsgerelateerde zaken. Zo ben ik op zoek naar verlichting aan de zijkant van de bak voor in de winter en kwam jouw link naar DX.com tegen.

   Hartelijke groet,

   Wilco

   Verwijderen
  3. Hoi Wilco,

   Bedankt voor je uitleg! ( Richard ook bedankt trouwens!) Ben ik ook weer op de hoogte, ik volg eigenlijk enkel de blogs, Nederlands nieuws en dergelijke heb ik nooit zo interessant gevonden, het meeste hoor ik wel via m'n wederhelft. Die is wel op Facebook, en volgt ook via de computer enkele Nederlandse tv-programma's.
   Elke manier om geld bijeen te krijgen om dit soort ziektes te bestrijden is natuurlijk prima! Mijn moeder is in november 2012 ook overleden ten gevolge van agressieve tumoren in de alvleesklier, na "slechts" anderhalf jaar ziek te zijn geweest, en werd nog geen 72 jaar oud.
   Ik ben dus ook al een dierbare verloren door ziekte, en weet wat je bedoelt.

   Groeten, Adri.

   Verwijderen