zaterdag 9 augustus 2014

Klimmen met 'De Bak'

Tijdens mijn verblijf aan de Moezel ben ik er een paar keer met 'De Bak' er op uit gegaan om de omgeving te bekijken. Een van de fietstochten bracht mij omhoog op het plateau. Ik was benieuwd hoe het klimmen met een velomobiel zou gaan. Ik zag het ook als een test voor mijn tocht later door Luxemburg, waar ik toch wel wat tegenop keek. Ik wist het antwoord al van tevoren, het zou moeizaam zijn. Het was heet, bloedheet, echt ideale omstandigheden voor een klim, nou ja, ideaal. Het werd dus zwaar, ook over deze kleine afstand, maar het viel me uiteindelijk ook niet tegen.
Ongeveer 300 meter klimmen over een kleine 3,5 kilometer, dwz een gemiddelde stijging van ongeveer 9 a 10 procent.
Het zweet liep over mijn armen, en ben onderweg een keer gestopt. Maar op het einde viel het me toch nog weer mee. Naar beneden toe mijn snelheidsrecord geëvenaard, 66  km p/u, verbetering daarvan is geen doel. Met hogere snelheden heb ik toch het gevoel dat mijn remmen er niet op berekend zijn. Wat dat betreft zou ik, als ik nu zou moeten kiezen, voor een zwaardere trommelrem gaan.3 opmerkingen:

 1. Hoi Wilco
  Dat is een leuke klim geweest
  Ik was op de terugweg ook zo iets tegen gekomen door de verkeerde afslag te nemen, fietspad voor mtb op gegaan maar ik ben met bagage toch tegen 20% op geklommen terwijl de mtb ers gingen lopen
  Dat was in de buurt van Bullay

  groeten, andre

  BeantwoordenVerwijderen
 2. On my 1000 km Brevet I did some 8 to 12% climbs. They were slow, but I could stop and go anytime I wanted to rest. You can't do that on a regular bike. It looked like the down hills are fun too.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wilco,

  Ja, klimmen met een velomobiel is best zwaar, maar toch goed te doen zoals je ervaren hebt. Goede remmen zijn inderdaad aan te bevelen bij lange afdalingen, de meeste velomobielen die "buitenlands" verkocht worden zijn waarschijnlijk uitgevoerd met 90 mm trommels, de mijne ook. Geen probleem tot nu toe.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen